Örümcek Ormanlarında Cumhuriyet'in 100. Yılı Yürüyüşü Gerçekleştirildi.


23 Ekim 2023

Kürtün ilçesindeki Çıkrıkdüzü Yaylası`nda başlayan yürüyüş, uzun ladin ağaçları ve sık bitki örtüsüyle öne çıkan Örümcek Ormanları`ndan devam ederek, tabiat anıtı olarak tescillenmiş anıt ağaçlarının bulunduğu alanda tamamlandı.

Yürüyüşe katılan doğaseverler, 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağını 7,5 kilometre taşıdı.

Vali Alper Tanrısever, yürüyüşün Cumhuriyet`in 100. yıl kutlamaları kapsamında düzenlendiğini söyledi.

Örümcek Ormanları`nın yüzlerce yıldan oluşan anıt ağaçları, olağanüstü renk cümbüşü ve vahşi doğasıyla ünlü olduğunu dile getiren Tanrısever, şunları kaydetti: "Gümüşhane`de okuyan, özellikle şehir dışından gelen gençlerimizle bu doğa harikasını, Allah`ın bir lütfu olan bu coğrafyayı hep beraber tanıma imkanı bulduk. Benim ilk defa geldiğim ama görür görmez aşık oldum bir coğrafya. Cumhuriyet`in 100. yılında sevgili gençlerimizle Cumhuriyetimizi Atatürk`ün gösterdiği hedefe doğru, muasır medeniyet seviyesine doğru yükselteceğiz. Gençlerimizle bu olağanüstü coğrafyaya, atalarımızın mirası bu müthiş coğrafyaya hep beraber sahip çıkacağız ve gelecek nesillere aktarmanın yollarını arayacağız."

“Herkesin bu doğan harikasını ziyaret etmesini tavsiye ediyorum”

81 ilden gelen üniversite öğrencileriyle birlikte Cumhuriyet yürüyüşü yapıldığını söyleyen Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen de “Örümcek Ormanlarımızda genelde sonbahar aylarındaki renk cümbüşüne Türkiye genelinden insanlarımız gelerek bu güzelliğe şahit oluyorlar. Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla 81 ilden öğrencinin bulunduğu grupla Cumhuriyet yürüyüşü yaptık. Gümüşhane Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği etkinliğe biz de Kürtün Belediyesi olarak katkı sunduk. Endemik bitkisinin yanında Avrupa’nın ve Kafkasya’nın en uzun ağaçlarını bünyesinde barındıran, şelaleleri ile 3 asırdan fazla ömrü olan ağaçlarıyla burası eşsiz bir mekan. Mevsim geçmiş değil. Bu doğa harikasını insanların ziyaret etmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu.