Güvende yaylasında 174.şenlik coşkusu

28 Temmuz 2019

Türkiye’deki en eski yayla şenliklerinden birisi olan ve adını Ahmet Yesevi’nin dervişlerinden Güvenç Abdal’dan alan 174. Güvende Yayla Şenliğinde binlerce vatandaş buluştu. Havanın elverişli olması vatandaşların ilgisini ve coşkusunu bir kat daha artırdı.

Yüzlerce yıldır olduğu gibi şehitler için Kur’anı Kerim okunarak ve dua edilerek başlayan programda protokol konuşmalarının ardından vatandaşlar Karadeniz yöresine ait sanatçıların seslendirdiği parçalar ve kemençe eşliğinde horon oynadı.

Güvende Yayla Şenliği’ne Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, , AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Cihan Pektaş ve Osman Akgün, Gümüşhane Eski Millet vekili Kemalettin Aydın, Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen, Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut  birçok siyasetçi ve bürokrat  katıldı.