15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ


16 Temmuz 2018

    15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri ilçemizde yoğun katılımla gerçekleştirildi. 15 Temmuz’un 2’inci yıldönümünde M. Oltan Sungurlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklere ilçe halkımız yoğun ilgi gösterdi.

    M. Oltan Sungurlu Kültür Merkezi’nde icra edilen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri; saat 20.30’da Kürtün Belediye binası önünden hareket eden kortej yürüyüşü ile başladı. İlçe protokolü ve halkımızın hazır bulunduğu etkinliklerde havai fişek gösterileri korteje katılan vatandaşlarımız tarafından ilgi ile karşılandı.

    Özkürtün Belediye Başkanı Aynur ZORLU KAYA; Kürtün Belediye Başkanı Ahmet KANAT ve Kürtün Kaymakamı Erkan ÇEÇEN’in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından İlçemiz cami hocaları tarafından yapılan program ile devam etti.  Gecede Belediyemiz tarafından Şehit yakınları ile Gazi ve aileleri onuruna yemek ikramı yapıldı.

    Ardından, 15 Temmuz ruhunu yansıtan fotoğraf ve film gösterimi yayınlanarak, 15 Temmuz gecesi vatan uğruna canını veren 250 şehidimizin isimleri teker okundu. Saat 00.13’te ilçemiz camilerinin tamamında selalar okundu.

    15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü programımızda, saat 02.37’de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gerçekleştirdiği konuşma canlı yayınlandı. 16 Temmuz sabah namazının Merkez Camii’nde kılınması ile program sona erdi.