15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

14 Temmuz 2018

Devletin çeşitli kademelerinde yuvalanmış; özellikle de askeri teşkilat içerisinde sinsice yerleşmiş olan FETÖ/PYD üyesi bir grup tarafından milletimizin bağımsızlığına, demokrasisine kast edilmiştir. O gece milletimiz sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vererek sokaklara çıkmış ve demokrasinin gerçek sahibi olarak bu hain kalkışmaya dur demiştir. Bu hain darbe girişiminin yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine Tüm Vatandaşlarımız, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri ve Siyasi Partiler davetlidir.

Programımız; Merkez Camii'nde kılınacak olan Akşam Namazına müteakip saat 20.30'da Kürtün Belediye Binası önünden başlayacak olan Milli Birlik Yürüyüşünün yapılması ile başlayıp M. Oltan Sungurlu Kültür Merkezi'nde devam edecektir.

Ahmet KANAT

Program Akışı

- 10.30'da Şehit kabirlerinin ve Kabaktepe Şehitliğinin ziyaret edilmesi,
- Merkez Camii'nde Öğle Namazı öncesi 15 Temmuz Şehitlerinin anısına Mevlid-i Şerif ve Hatim Duasının okunması,
- M. Oltan Sungurlu Kültür Merkezi'ne Halkımızın duygu ve düşüncelerini paylaşabilmesi için 15 Temmuz Anı Defterinin konulması,
- Merkez Camii'nde kılınacak olan Akşam Namazına müteakip saat 20.30'da Kürtün Belediye Binası önünden başlayıp M. Oltan Sungurlu Kültür Merkezi önüne kadar devam edecek olan Milli Birlik Yürüyüşünün yapılması,
- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı,
- Protokol konuşmalarının yapılması,
- Kur'an-ı Kerîm tilaveti ve dua,
- Sinevizyon gösterisi,
- Şehit aileleri ile Gazi ve aileleri onuruna yemek ikramının yapılması,
- 250 Şehidimizin isimlerinin okunması ve saygı ışıklarının yakılması,
- 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yarısı saat 00.13'te tüm camilerimizden selaların okunması,
- Saat 02.37'de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın yapacakları konuşmaya canlı bağlantının yapılması,
- 16 Temmuz Pazartesi sabah namazının Merkez Camii'nde kılınması.